PDA

View Full Version : EVO 8 MR engine dies in 1st gear ..... out of ideas :(



CarlosH
22nd March 2006, 05:20
Have an "issue" with a EVO 8 MR Group N rally car. It was tuned using a M800 OEM ECU and it ran fine. But a couple of days ago it just wouldn't launch properly in first gear, in fact it is very hard to get the car moving ..... weird thing is that once it is moving it seems to behave well.

With the car stopped, and then trying to move it in 1st gear the engine just bogs down, so u have to use the throttle a lot (the clutch suffers) even at very low speeds in 1st gear if u go WOT it just dies

Now I am completely out of ideas, any help is welcome.

Carlos

drb5=Dave McD
22nd March 2006, 06:46
I know you shouldn't, but have you tried to see how it is, pulling off in second gear, maybe from a ver slow, rolling start?

Just thinking when driving it, the revs aren't dropping below a certain point, just like when pulling off in first??

David_Wallis
22nd March 2006, 09:50
Whats the old wideband saying??

RSVR Racer
22nd March 2006, 11:34
Sounds like a problem with first gear, set off in second and see how it behaves.

Simon_
22nd March 2006, 11:40
Originally posted by Conrad.:
Sounds like a problem with first gear, set off in second and see how it behaves. thinking the same..

seen it on one scoob box.. wouldn't launch..

Peruvian
23rd March 2006, 18:26
FINALLY !

the gear selection system was out of place, therefore 3rd gear was selected instead of 1st gear.

THANX :D

RSVR Racer
23rd March 2006, 19:39
:D

Simon_
24th March 2006, 09:18
lol :D